ΟΛΘ: Διαμαρτυρία μεταφορέων για καθυστερήσεις, 02-12-2020

ΟΛΘ: Διαμαρτυρία μεταφορέων για καθυστερήσεις

Προειδοποιητική αποχή του ΣΕΜΒΕ στις 8 Δεκεμβρίου- Κανένα από τα 400 φορτηγά στο λιμάνι

Για «αβάσταχτες και αδικαιολόγητες πλέον καθυστερήσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης» στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του διαμαρτύρεται ο ΣΕΜΒΕ ( Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών Βορείου Ελλάδος) και ανακοίνωσε ότι προχωρά σε προειδοποιητική αποχή την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ( από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ).

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις στον ΟΛΘ αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας των μεταφορικών επιχειρήσεων και ότι σε συνέχεια επιστολών που έχει στείλει στον ΟΛΘ χθες πραγματοποιήθηκε «e συνάντηση» των μελών του ΣΕΜΒΕ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους και αποφασίστηκε η κάθοδος σε προειδοποιητική αποχή. Καλεί δε τον ΟΛΘ να προβεί σε ενέργειες για την επίλυση των καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους και επιφυλάσσεται «για περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση αδιαφορίας ή μη αλλαγής πλεύσης», τονίζοντας ότι «δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε διαμηνυθεί από τον ΣΕΜΒΕ ότι οι μεταφορείς θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Πύλης 16 του ΟΛΘ, αλλά τελικά αποφασίστηκε η προειδοποιητική αποχή, που στην πράξη σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ημέρα δεν θα μπει στον ΟΛΘ κανένα από τα περίπου 400 φορτηγά ΔΧ των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου. Σύμφωνα με τον ΣΕΜΒΕ τα φορτηγά- παρότι έχουν κλεισμένα ραντεβού στον ΟΛΘ- αναγκάζονται να περιμένουν δυόμισι με τρεις ώρες κατά μέσο όρο για τις φορτοεκφορτώσεις των containers, επειδή ο ΟΛΘ εφάρμοσε μεν σύστημα προγραμματισμένων ραντεβού αλλά χωρίς να έχει τον απαραίτητο αριθμό μηχανημάτων και χειριστών. Ο ΣΕΜΒΕ δηλώνει ότι έστειλε επιστολή για το θέμα αυτό στη διοίκηση του λιμανιού στις 2 Νοεμβρίου και στις 7 του μηνός πραγματοποιήθηκε σχετική τηλεδιάσκεψη και η διοίκηση του λιμανιού είπε ότι θα τους ενημερώσει για το τι θα κάνει, αλλά στην συνέχεια δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Από πλευράς του ΟΛΘ, πάντως, κύκλοι της διοίκησης δήλωσαν στην «Ν» πως δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, ούτε πάγιο πρόβλημα καθυστερήσεων και ότι αντιθέτως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους φορείς, τα τελωνεία, και τον ΣΕΜΒΕ, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση.

Αναδημοσίευση από Ναυτεμπορική, 02-12-2020